Warning: Creating default object from empty value in /var/www/tjensomung.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/functions/admin-hooks.php on line 160

job som 13-15 år – guide til at få job som 13-15 årig

Når du er 13-15 år og godt kunne tænke dig et job, er det vigtigt at du er lidt kreativ, og dropper sceneskrækken. Der er mange på din alder som gerne vil have et job, derfor er det vigtigt at du tager alle dine kneb i brug, og især dem du vil lære idag. Idag vil jeg give alle de kneb jeg har for at få et job som 13-15 år

 

find din drømmebutik

Før du kan få et job som 13-15 år, skal du først finde ud af hvor du vil have jobbet – det giver sig selv. Mange har problemer med at finde den butik de gerne vil arbejde i, og det er ikke så svært en da. Skriv en liste over de 10 butikker (og gerne mere) du godt kunne tænke dig at arbejde i. Det kan være butikker du kommer meget i, eller butikker du synes har en god stemning. Hvis du er under 15 år, er det smartest at søge selvstændige butikker som ikke høre under kæder. Normalt har store kæder som f.eks. Fona et reglsæt for hvor gammel man skal være for at blive ansat, i forretningerne. I Fona’s tilfælde skal man være 15 år, og det går jo ikke hvis du er derunder, for tro mig; butikschefen vil altid følge overstående regler, for ligegyldig hvor meget han kunne tænke sig at du blev ansat i butikken, vil han ikke have ballade med de højere magter i kæden. Derfor – find altid en forretning som er selvstændig dvs. en som ikke høre under en kæde.

Skriv en uopfordret jobansøgning

Det næste du skal igang med er at skrive en uopfordret jobansøgning. Der er tusindevis af måder at gøre dette på. Jeg har en metode som jeg bruger, når jeg skal finde job, og den vil jeg selvfølgelig dele ud med jer.
Det første vi skal have styr på er opbygningen af den uopfordret jobansøgning.
Det første du skal arbejde med, er den generelle del af den opfordrede jobansøgning. Her kan du skrive hvilken skole du går på, hvor gammel du er, hvilket klassetrin osv. Derefter lidt om hvad du laver til dagligdag, og hvordan du er som person, og hvad du er god til – og her kan det virklig betale sig at fedte lidt. Det jeg mener med at du skal fedte lidt, er at du gerne må skrive om at du f.eks. er “meget smilende og venlig, selv på en dårlig dag”, og at du “er god til at tale med folk” hvis altså du søger arbejde som ekspedient, så du må gerne pynte lidt på det.
Hvis du har haft et, eller flere jobs før, er det en god ide at lægge vægt på det. Det gør du ved hjælp af et CV. Her skriver du alle de jobs du har haft, med en lille beskrivelse til. Beskrivelsen kan indholde, hvad du arbejdede med på dit tidligere job, og helt konkret hvad din tidligere arbejdsplads beskæftiger sig med. Hvis ikke du har haft et job kan du bare undlade et CV.

send ansøgningen ud

Nu skal du afsætte godt og vel en dag, til at uddele dine uopfordrede jobansøgninger. Det er nu du skal overvinde din sceneskræk, men det er samtidig nu hvor at du skiller dig ud fra mængden. De fleste sender nemlig en e-mail og håber, der bliver svaret. Der sker 2 ting, når man sender en mail. Arbejdsgiveren tager dig ikke seriøs når du ikke tør vise dig i butikken, og han svare ikke – selvom han godt kunne bruge arbejdskraft fra en på 13-15 år.
Hvis du har enormt meget sceneskræk, kan du starte med at øve dig foran spejlet. Lad som om at du står foran butikschefen, og skal aflevere den uopfordrede jobansøgning.
Få fat på en cykel hvis ikke du allerede har en, og print alle de jobansøgninger du har lavet. Start med at cykle til de forretninger du mindst vil arbejde i. Så kan du øve dig hos dem, og så har du en bedre chance hos den forretning du helst vil arbejde i. Du skal bestemt ikke være bange for at gå til flere butikker på en gang. Hvis du får tilbudt flere job, skal du bare takke ja, til den forretning du helst vil arbejde i, og nej til den du mindre gerne vil arbejde i.

sådan skal du opføre dig overfor butikschefen

Når du har printet de opfordrede jobansøgninger ud, og står foran butikken, er det vigtigt du ikke virker genert fra det sekund du træder ind i butikken. Spørg en af de ansatte om du kan få lov til at tale med butikschefen. Når du møder ham giver du ham hånden, og introducere dig selv. Fortæl ham hvem du er, hvorfor du er der, og sig at hvis han er interesseret – kan han få din uopfordret jobansøgning.

pøj pøj, med job som 13-15 år

Så skal du til og igang med at finde et job som 13-15 år. Det er en start at du har læst denne artikel, men der sker ikke noget før du letter røven. Pøj pøj!

 

One Response to job som 13-15 år – guide til at få job som 13-15 årig

  1. Sule 20. oktober 2012 at 13:01 #

    Heej er 14 år gammel, bliver 15 til April. Bor i Ishøj . Kan i/du hjælpe mig med at lede efter et ? :)

Skriv et svar